Коропецька громада

Тернопільська область, Чортківський район

Замість повістки оповіщення: що воно означає.

Дата: 24.04.2023 10:11
Кількість переглядів: 121

Під час загальної мобілізації в Україні чоловіки, окрім повістки, можуть отримати оповіщення від військкомату. Воно не обов'язково передбачає призов, але теж є інструментом ТЦК та СП.
Передусім оповіщення означає, що чоловіка повідомили про те, що він має стати на облік, або ж уточнити свої облікові дані.
Фото без опису

Це документ, який складається на підставі розпорядження керівника районного (міського) ТЦК та СП. Він може бути адресований органам місцевого самоврядування, керівникам підприємств, установ, організацій, у тому числі закладам освіти, незалежно від підпорядкування і форми власності.

Тут відповідним особам встановлюється обов'язок здійснити оповіщення конкретного списку громадян про їхній виклик до ТЦК та СП і забезпечити їхнє прибуття до ТЦК та СП у строки, зазначені в повістках, які, як правило, додаються до такого оповіщення.

Оповіщення – це лише механізм, який може використовувати ТЦК та СП для вручення повісток військовозобов'язаним,

Натомість повістка встановлює обов'язок

Тоді як, повістка – це конкретний припис, який стосується конкретної особи і встановлює їй обов'язок прибути до ТЦК та СП у визначений строк з метою:

  • уточнення даних;
  • проходження військово-лікарської комісії;
  • призову на строкову військову службу;
  • мобілізації до конкретної військової частини (мобілізаційне розпорядження).

З приводу ж роботодавців, керівників установ, підприємств та організацій, а також посадових осіб – у разі невиконання ними обов'язків, встановлених у розпорядженні керівника ТЦК та СП, особи можуть нести адміністративну відповідальність за статтею 210-1 КУпАП.

Вона передбачає санкцію у вигляду штрафу в розмірі від 1700 до 3400 гривень та від 3400 до 5100 гривень штрафу для посадових осіб.
https://24tv.ua/shho-oznachaye-opovishhennya-vid-viyskkomatu-yaku-yuridichnu_n2299804?fbclid=IwAR1zOVNTuPJZNZZr8MN-2w1GOVNxMz9DQ1JibCotoIkEHwYbWb7RL5Vkn4Y


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь