Коропецька громада

Тернопільська область, Чортківський район

Евакуаційні рюкзаки для дитини

Дата: 23.02.2022 16:00
Кількість переглядів: 4101

Евакуаційні рюкзаки для дитини, класу і школи: оприлюднено перелік предметів, які треба зібрати на випадок війни.
Фото без опису "Життя та здоров'я всіх учасників освітнього процесу, насамперед дітей, є безумовним та абсолютним пріоритетом усієї системи освіти. У ситуації небезпеки та військового нападу, щоб зберегти здоров'я і життя дітей, їх слід швидко евакуювати в безпечне місце – до найближчого бомбосховища, підвалу чи іншого укриття, або назовні. Скільки часу дітям та працівникам навчального закладу доведеться перебувати в укритті – передбачити неможливо, тому надзвичайно важливо, щоб у навчальному закладі був мінімальний набір для забезпечення життєвих потреб для дітей та працівників". 
Зокрема, згідно з рекомендаціями, кожному здобувачу освіти рекомендують мати при собі: пляшку води; батончики; записку від батьків, у якій вказано прізвище, ім'я, по батькові дитини, дата народження, адреса проживання, контакти батьків; сімейне фото (за бажанням); рекомендовано мати комплект змінної білизни та одягу. Уточнюється, що під час евакуації дитині потрібно брати рюкзак із собою, тому він не повинен бути важким. 
Фото без опису

Рекомендований вміст рюкзака для класу/групи (один рюкзак на один клас): рюкзак яскравого кольору (червоний, помаранчевий); декілька чистих аркушів паперу; ручка, олівець; блокнот із твердою палітуркою; ліхтарик та додаткові батарейки до нього; класна аптечка; маленьке радіо на батареях + батарейки; свисток; вода, стаканчики; термоковдри (щоб уберегтися від холоду); декілька упаковок великих сміттєвих пакетів; 2-3 маркери; декілька вінілових рукавичок; мотузка; маски для всіх дітей; скотч та ножиці; відро (бажано складне, замість туалету); туалетний папір або рулон паперових рушників; вологі серветки; розкладна клейонка для забезпечення приватності під час відвідування саморобного туалету; мультитул (багатофункціональний інструмент, що поєднує кілька портативних інструментів); енергетичні батончики для всіх дітей класу/групи. 

Фото без опису

Важливо розробити процедури того, як батьки та діти можуть знайти одне одного в ситуації невизначеності: не відпускати дітей самих додому, віддавати дітей лише батькам (законним представникам) або на прохання батьків вказаній людині, яка пред'явила свої документи, що посвідчують особ .
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь