Коропецька громада

Тернопільська область, Чортківський район

Що робити, якщо арешт накладено на зарплатні виплати?

Дата: 17.02.2021 08:45
Кількість переглядів: 616

Фото без описуНа підставі постанови виконавця про арешт коштів боржника, банк зупиняє видаткові операції згідно арештованого рахунку боржника в межах суми, на яку накладено арешт, крім випадків, коли арешт накладено без встановлення такої суми ( ст. 59 Закону України «Про банки і банківську діяльність).

Слід зазначити, що підставами для зняття виконавцем арешту з коштів боржника або його частини є – отримання виконавцем документального підтвердження, що рахунок боржника має спеціальний режим використання та/або звернення стягнення на такі кошти заборонено законом (п.1 ч.4 ст. 59 Закону України «Про виконавче провадження»). 

Для цього боржнику необхідно звернутися до банківської установи з метою отримання довідки про те, що рахунок боржника має спеціальний режим використання на який зараховуються виключно зарплатні виплати.

Після отримання вищезазначеної довідки, керуючись пункту 1 частини 4 статті 59 Закону України «Про виконавче провадження» та статті 43 Конституції України, боржнику слід звернутися до виконавця із заявою про зняття арешту з коштів, які містяться на арештованому рахунку боржника із зазначенням реквізитів такого рахунку (довідка банківської установи додається обов’язково).  

Стаття 43 Конституції України гарантує кожному право на своєчасне одержання винагороди за працю, що захищається законом.

В такому випадку виконавець може звернути стягнення на заробітну боржника відповідно до статті 68 Закону України «Про виконавче провадження».

У випадку необхідності роз’яснення чинного законодавства з метою захисту Ваших прав та інтересів Ви можете звернутися до відділу «Монастириське бюро правової допомоги» Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Адреса: вул. Шевченка,12 А м. Монастириська,   2-й поверх, 4- ий кабінет.

Графік роботи:  з 9-ї до 18-ї год., крім суботи і неділі.

Контактний телефон: +38 03555 2 12 72.

Гаряча телефонна лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь