Коропецька громада

Тернопільська область, Чортківський район

ЗАКОН ПРО ПЕРШОЧЕРГОВІ ЗАХОДИ ПРОТИДІЇ КОРОНАВІРУСУ

Дата: 18.03.2020 11:22
Кількість переглядів: 790

Закон про першочергові заходи протидії коронавірусу: ключові моменти

 

вівторок 17 березня, 202016:09

Сьогодні, 17 березня під час брифінгу заступника Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко окреслив ключові моменти нового закону про першочергові заходи протидії Covid-19.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада прийняла закон щодо протидії коронавірусу.

Відтепер визначено перелік товарів, які необхідні для протидії коронавірусу. Їх виведено з під дії закону про державні закупівлі. Це дозволить пришвидшити процес закупівлі засобів індивідуального захисту та тест-систем.

Дозволена 100% передоплата на товари, які необхідні для боротьби з вірусом.

3апроваджено адміністративну відповідальність за порушення карантинного режиму. Порушення санітарно-гігієнічних, протиепідеміологічних правил і карантину, а також рішень органів місцевого самоврядування щодо боротьби з інфекційними захворюваннями передбачає штраф від 17 до 34 тисяч гривень, а для посадових осіб — від 34 до 170 тисяч гривень.

 

Внесено зміни до митного та податкового кодексів. Відповідно до цих змін, дозволено ввозити лікарські засоби, медичні вироби та медичне обладнання, необхідних для боротьби з коронавірусом, без ПДВ та митних зборів. Перелік необхідних засобів визначатиме Кабінет міністрів. Митне оформлення таких товарів відбуватиметься позачергово.

З-під дії закону про державні закупівлі виводяться товари та послуги, необхідні для боротьби з коронавірусом. Натомість за результатами закупівель в системі Prozorro замовник оприлюднюватиме звіт про укладені договори, договір, додатки до нього та звіт про виконання договору.

Заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив: “Цей закон дозволить нам оперативно реагувати на зміни у ситуації з коронавірусом, які відбуваються дуже швидко”.

Також, як повідомляло Гал-інфо, під час карантину діятиме особливий порядок видачі листів тимчасової непрацездатності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь